Categories
Интервјуа Магазин Филм, Музика и Уметност

„Целта на мојата уметност е отелотворување на боите на мојата душа.“- Кристина Зимбакова

Од клубот на Инспиратиффците денеска ја издвојуваме Кристина Зимбакова. Кристина ја запознавме на една опуштена дружба со планинарите од струмичкото планинарско друштво. Низ краток разговор дознаваме дека се занимава со уметност, а за специфичноста на нејзината уметност, ќе разговараме токму денеска.

Categories
Интервјуа Кариера Магазин

Спој на претприемништвото и науката, успешна приказна на Љупче Димитров

Денешен соговорник ни е младиот и успешен Љупче Димитров. Љупче потекнува од Струмичкиот регион, а своето образование го продолжува во Република Бугарија, каде се надоградува и бележи многу успеси уште на самиот почеток на својата кариера.

Categories
Животен стил Магазин

Место антидепресиви, качувајте се на планини😊Еве кои се медицинските придобивки кои ги уживаат планинарите 😊

Планината поседува неверојатна моќ за препородување на секој нејзин намерник. Чистиот воздух и преубавите глетки се потребната енергетска доза да се извојуваат новите урбани битки.

Научно и медицински е докажано дека планинарењeто има многу бенефиции по нашето физичко а и ментално здравје.

Фото: @jordanpulmano
Categories
Инспирација и Мотивација Магазин

Како да станеме подобри слушатели и соговорници?

Дали само кимаме со глава или навистина ги слушаме соговорниците?

Добрите вештини за слушање ни помагаат да изградиме цврсти и трајни врски со луѓето. Вистинското слушање сепак подразбира нешто повеќе од само регистрирање на зборовите, тоа би требало да биде обид за разбирање на пораката, на ситуацијата и на она што другите луѓе се обидуваат да ни кажат.

Фото: Christina @ wocintechchat.com
Categories
Магазин Разговори за мода и убавина

Како да откриеме колку навистина се природни козметичките производи кои ни се продаваат како такви?

Се повеќе припадниците и женската и машката популација обрнуваат внимание на надворешниот изглед а поготово на негата на кожата. Scincare-от стана многу моќна гранка, а се повеќе на цена добиваат производите од природни состојки, кои имаат многу малку или воопшто немаат хемија во нив.

Categories
Кариера Магазин

Колку сме подготвени за работа во тим?

Една од најбараните вештини која ја гледаме во огласите за работа денеска е токму способоноста за работа во тим. Што всушност тоа значи?  Динамика која треба да доведе луѓето кои работат заедно да постигнат одреден резултат на работното место.

Во секоја работна средина има различни карактери, поголемиот дел од нив доаѓаат од различни компании каде порано работеле и поседуваат некоја работна култура која ја негувале. Да се постигне хармонија и да има поволна клима за работа е од круцијална важност.

Categories
Животен стил Магазин

13 причини зошто да посетите спа центар уште овој викенд♨🧖‍♀️💆‍♀️

Најмили наши, викендот само што не ни затропал на врата 😊Секаде читаме дека успешните луѓе максимално ги искористуваат овие два дена за да ги наполнат батериите и да се опуштат ”до даска” на кој начин всушност би биле и попродуктивни во текот на целата недела. Секој се релаксира на свој начин, а ние денеска ви предлагаме еден многу, многу, ама ептен најмногу уживачки начин- посетете спа центар. ♨ Дали ќе биде во вашиот град или на неколку часа оддалеченост, воопшто не е важно. Најважно е да уживате.

Фото: @crystalweed_official
Categories
Интервјуа Кариера Магазин

Со љубов за најмалите и најмилите-едукативни играчки Go Kiddoo!

Секое дете во себе носи огромен потенцијал, наша задача е да создадеме околина во која тој ќе се развива и ќе го достигне својот максимум. Развојот на децата во голема мера зависи од интеракцијата на природата односно генетиката и грижата која им е пружена, стимулацијата, опкружувањето и учењето. На оваа тема разговараме со Александра Младеновска, храбра и борбена мајка, чија инспиративна приказна ќе не наоружи со многу оптимизам и надеж. Токму Александра стои позади линијата на рачно изработени едукативни играчки за детскиот развој, индивудуално прилагодени за потребите на секое детеGo Kiddoo.

Categories
Интервјуа Кариера Магазин

Фузија на убавото и корисното-овошните букети на Луција🌸🍓

Драги Инспиратиффци, денеска ви претставуваме една исклучителна талентирана и креативна девојка, прекрасната Луција Србакова.

Се прашувате кој е нејзиниот талент?🤷‍♀️🤷‍♂️

Нејзината неверојатна способност да направи фузија на убавото и корисното.

Букетот цвеќе отсекогаш важел за најприкладниот знак на внимание за секоја пригода, без разлика дали сме поканети на  некоја прослава или едноставно сакаме да изненадиме некого без некој посебен повод.

Фото: Приватна архива на Луција

Е сега, нашата девојка, ни приредува изненадување на квадрат. 😊

Categories
Интервјуа Магазин Филм, Музика и Уметност

Интервју со младата пијанистка Јулијана Јанев

Млада и успешна, девојка која што од мали нозе напорно работи и цврсто чекори кон остварувањето на нејзиниот сон, денеска на Магазин Инспиратифф ни гостува надарената пијанистка Јулијана Јанев. Ќе ни раскаже за нејзините почетоци, чувството пред секој настап, нејзината најголема поддршка…

Јулијана зад себе има многу освоени први места и силни аплаузи како признание за нејзиниот труд и нејзиниот квалитет.

Фото: Приватна архива на родителите на Јулијана