Categories
Куриозитети

Денеска во Кина се слави Нова Година!

Денеска во Кина се одбележува почетокот на Новата година , од 11ти до 17ти февруари, таму ќе се празнува. Овие денови се исто така познати како пролетен фестивал или лунарна нова година .

Categories
Куриозитети Магазин

Најчудните празници во светот, денот на пенисот во Јапонија

Фото:Chris McGrath/Getty Images

Во светот се празнуваат разноразни празници , се оддава почит на различни светци, се одбележуваат повеќе историски настани, но еден од најинтересните празници е дефинитивно денот на пенисот. Каде се празнува? Во Јапонија. Да, да , добро прочитавте. Јапонија, земјата во која луѓето се познати по својата учтивост и скромност. Секоја година, во април, илјадници луѓе се собираат во Кавасаки (Kawasaki), за да го прослават денот на пенисот.

Фото:Chris McGrath/Getty Images