Categories
Интервјуа Магазин Филм, Музика и Уметност

„Целта на мојата уметност е отелотворување на боите на мојата душа.“- Кристина Зимбакова

Од клубот на Инспиратиффците денеска ја издвојуваме Кристина Зимбакова. Кристина ја запознавме на една опуштена дружба со планинарите од струмичкото планинарско друштво. Низ краток разговор дознаваме дека се занимава со уметност, а за специфичноста на нејзината уметност, ќе разговараме токму денеска.

Categories
Интервјуа Кариера Магазин

Спој на претприемништвото и науката, успешна приказна на Љупче Димитров

Денешен соговорник ни е младиот и успешен Љупче Димитров. Љупче потекнува од Струмичкиот регион, а своето образование го продолжува во Република Бугарија, каде се надоградува и бележи многу успеси уште на самиот почеток на својата кариера.

Categories
Интервјуа Кариера Магазин

Со љубов за најмалите и најмилите-едукативни играчки Go Kiddoo!

Секое дете во себе носи огромен потенцијал, наша задача е да создадеме околина во која тој ќе се развива и ќе го достигне својот максимум. Развојот на децата во голема мера зависи од интеракцијата на природата односно генетиката и грижата која им е пружена, стимулацијата, опкружувањето и учењето. На оваа тема разговараме со Александра Младеновска, храбра и борбена мајка, чија инспиративна приказна ќе не наоружи со многу оптимизам и надеж. Токму Александра стои позади линијата на рачно изработени едукативни играчки за детскиот развој, индивудуално прилагодени за потребите на секое детеGo Kiddoo.

Categories
Интервјуа Кариера Магазин

Фузија на убавото и корисното-овошните букети на Луција🌸🍓

Драги Инспиратиффци, денеска ви претставуваме една исклучителна талентирана и креативна девојка, прекрасната Луција Србакова.

Се прашувате кој е нејзиниот талент?🤷‍♀️🤷‍♂️

Нејзината неверојатна способност да направи фузија на убавото и корисното.

Букетот цвеќе отсекогаш важел за најприкладниот знак на внимание за секоја пригода, без разлика дали сме поканети на  некоја прослава или едноставно сакаме да изненадиме некого без некој посебен повод.

Фото: Приватна архива на Луција

Е сега, нашата девојка, ни приредува изненадување на квадрат. 😊

Categories
Интервјуа Магазин Филм, Музика и Уметност

Интервју со младата пијанистка Јулијана Јанев

Млада и успешна, девојка која што од мали нозе напорно работи и цврсто чекори кон остварувањето на нејзиниот сон, денеска на Магазин Инспиратифф ни гостува надарената пијанистка Јулијана Јанев. Ќе ни раскаже за нејзините почетоци, чувството пред секој настап, нејзината најголема поддршка…

Јулијана зад себе има многу освоени први места и силни аплаузи како признание за нејзиниот труд и нејзиниот квалитет.

Фото: Приватна архива на родителите на Јулијана

Categories
Интервјуа Кариера Магазин

Котелец по котелец, до совршенство, кое мами безброј детски насмевки! 😊

Драги Инспиратиффци,

Со својот талент и енергија која зрачи од секое нејзино дело, денеска, КристинаКоколанска ги разубавува страниците на нашиот магазин. Мултиталентирана девојка која секоја замисла ја претвора во реалност. Баш така, во букввална смисла. Може да претпоставите колку супер е кога омилениот ТВ лик се претвора во ваш омилен додаток? Сè уште не ? Значи во вистинско време ве запознаваме со Кристина, нашата денешна гостинка. Кристина со нејзините вешти раце, користејќи ја јапонската техника за плетење Амигуруми, создава уметност која им причинува незамислива радост на нашите најмили и најсакани.

Categories
Интервјуа Кариера Магазин

Успешна жена во „машки свет”

Во месецот кога најмногу се зборува за родовата еднаквост и можностите на жената да биде се што ќе посака, разговараме со Силви Пецаковска, жена која долги години успешно опстојува во таканаречените машки бизниси. Силви е вљубеник во уметноста, половина од својот живот го поминува во САД, а другата половина овде. За Магазин Инспиратифф таа ја раскажува својата приказна, почнувајќи од детсвото и првите зачетоци на љубовта кон уметноста, цртањето, графитирањето, се до работењето со камен и тетовирањето. За предизвиците и тешкотиите со кои се соочувала на тој пат, но и истрајноста и желбата да биде пример за своите керќи, самата покажувајќи им дека да се биде жена не значи дека не може да го работат тоа што ќе го посакаат. Прочитајте повеќе…

Categories
Дом и Декор Интервјуа

За цвеќето и неговата убавина со Сузана Крстевска

Цвеќињата ни помагаат да се чуствуваме подобро, тие се сонце, храна и лек за душата затоа да бидеме градинари на нашиот дух кои знаат дека без темнина ништо не се раѓа но и дека без светлина ништо не процветува.

Драги наши инспиратиффци, овие мисли се само увертира во разговорот со Сузана Крстевска од Свети Николе, долгогодишен одгледувач на цвеќиња.

Categories
Интервјуа Магазин Филм, Музика и Уметност

Запознајте ја Лефта Кицевска, жената чиj молив создава чуда

Карикатурата е кога лицето на шегата ќе го ставиме на телото на вистината, a едно лице е колаж од повеќе луѓе кои се борат да станат портрет.

Сигурно погодувате, овој вовед е за да претставиме некој кој се занимава токму со ова, карикатура и цртање портрети.

Тантантараааам…. Драги инспиративци, ова е Лефта Кицевска, главен и одговорен виновник за долгогодишната успешна приказна на LK artwork.

Да дознаеме нешто повеќе за неа 😊

Categories
Интервјуа Магазин Разговори за мода и убавина

Неколку вистини за ботоксот

Во денешната рубрика Разговори за мода и убавина, имаме многу интересен соговорник, доктор Атанас Атанасов, доктор по општа медицина и сертифицирано лице за администрирање ботокс. Со него ќе поразговараме малку поопширно за ботоксот и ќе разоткриеме многу митови и вистини на оваа тема.