ПАТ – Митра Дупчинова

 

„Ако патот друг ти го одбележал,

пак не брзај,

ќе те боли секој чекор,

секој миг солзи ќе се леат…

Кога ќе се свртиш

ќе ги видиш замрзнатите стапалки

во белиот снег…

Мразулец ќе станеш…

Ќе препукнеш од болка…“

 

 

Повеќе од истата авторка прочитајте овде. 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *