Categories
Инспирација и Мотивација Магазин

Жени кои ја одбележале историјата

Можеби една од најинспиративните животни приказни на жените кои оставиле белег во историјата е онаа на Марија Склодовска Кири. Марија Кири била првата жена што освоила Нобелова награда, по физика, а подоцна и по хемија, таа станала првата личност што добила Нобелова награда двапати. Нејзиниот труд довел до откривање на полониум и радиум.