Categories
Инспирација и Мотивација Магазин

Приказна од 2012та која сè уште ги грее срцата на луѓето ширум светот- хуманоста е највисокиот врв, повисок и од Монт Еверест

Сон и цел на речиси секој алпинист е да го искачи Монт Еверест, но да се остане пред се човек доследен на своите морални начела и принципи е најважната цел за Надав Бен-Јехуда, израелски алпинист.

Денеска се потсетуваме на лекцијата која овој алпинист му ја одржа на светот, дека хуманоста е највисокиот врв, повисок и од Монт Еверест.

Во 2012та година, Надав Бен-Јехуда, бил на само 300 метри од целта да го освои Монт Еверест, но ни секунда не се двоумел да ја занемари својата цел за да исполни една уште поблагородна, да спаси човечки живот.