Уникатен македонски накит од сребро и волна, го дизајнира стружанката Сара Матовска Јолеска

Од Струга ни доаѓа една преубава приказна,  во која главната хероина е младата и бескрајно креативна…

Пргавиот танц на иглата на Весна ја создава ,,Волшебната Плетенка”

Весна Спасева од Свети Николе,  малото градче во срцето на нашата држава, плете волшебни плетенки.  Таму…

Фузија на убавото и корисното-овошните букети на Луција🌸🍓

Драги Инспиратиффци, денеска ви претставуваме една исклучителна талентирана и креативна девојка, прекрасната Луција Србакова. Се прашувате…