Categories
Магазин Разговори за мода и убавина

Како да откриеме колку навистина се природни козметичките производи кои ни се продаваат како такви?

Се повеќе припадниците и женската и машката популација обрнуваат внимание на надворешниот изглед а поготово на негата на кожата. Scincare-от стана многу моќна гранка, а се повеќе на цена добиваат производите од природни состојки, кои имаат многу малку или воопшто немаат хемија во нив.

Categories
Магазин Разговори за мода и убавина

Кој ги креираше најубавите капути кои ги носевме оваа зима?

Зимата и официјално ни замина. Па откако календарски ја испративме, слободно можеме да си седнеме и да ги сумираме впечатоците за парчињата кои се носеа. Инспиратифф фаворит се дефинитивно капутите креирани од нашата дизајнерка Антонија Ристовска.

Categories
Интервјуа Магазин Разговори за мода и убавина

Неколку вистини за ботоксот

Во денешната рубрика Разговори за мода и убавина, имаме многу интересен соговорник, доктор Атанас Атанасов, доктор по општа медицина и сертифицирано лице за администрирање ботокс. Со него ќе поразговараме малку поопширно за ботоксот и ќе разоткриеме многу митови и вистини на оваа тема.

Categories
Интервјуа Магазин Разговори за мода и убавина

Девојката со златни раце Јасмина Смилевска Зеќовиќ

Потрагата по креативци не доведе до Јасмина Смилевска Зеќовиќ, девојката со златни раце. Разгледувајќи ја нејзината ризница од преубави изработки, човек останува занемен. Ретки се оние што го заслужуваат епитетот девојка со златни раце , но Јасмина дефинитивно е една од нив.

Categories
Животен стил Магазин Разговори за мода и убавина

На што да обрнеме внимание кога порачуваме облека преку интернет?

Во државава во последниот период се зголемија онлајн продавниците на облека и чевли, (што е супер) некои од нив и пред короната беа продавници кои работеа само со онлајн продажба , но добар дел се и физички продавници кои воведоа и онлајн продажба за своите потрошувачи. Понекогаш сме пресреќни кога ќе ни пристигне пратката бидејќи ептен ни се погодила а понекогаш знае да не удри и бран на мало разочарување. Како и да е, потребно од наша страна е да се осигураме во неколку работи пред да ја направиме нарачката.

Categories
Магазин Разговори за мода и убавина

Аксесоарите, прва помош за стилизирање на тенката коса?

И јас сум една од оние девојки кои мака мачат со густината на косата, иако последниве години користењето на соодветен шампон и внесувањето на витамини многу ми помогна во овој поглед, сепак открив и неколку трикови кои визуелно го зголемуваат волуменот на косата.

This image has an empty alt attribute; its file name is The-Molly-Mini-Headband.png
фото:Pinterest