ХЕРОЈ НА НЕВРЕМЕТО – Дијана Крстевска

Во болката моја
Повели
Стави уште беда
Замижи и замисли ме
Уништена и седа
Стави крст
Со твојата волшебна креда…
Во агонијата моја
Повели донеси
Уште немир

Немир
од кој земјотрес ќе фати
Па биди спокоен
Ко да купуваш на рати….

Во очајот мој
Повели
Плисни отров
Ослепи ме
Замижи

Замисли ме саката
И Смеј се Смеј…..
Стани херој
Херој на сите невремиња
Затоа што Херој
во времињата
Не беше никогаш ТИ

Легни
Легни
врз мојот замислен гроб
И СПИЈ!!!

 

Дијана Крстевска ✍

 

За авторката: Дијана Крстевска, од Скопје, родена на 12. 07. 1979. мајка на два сина. Дијана се занимава со пишување од мали нозе, нејзината прва книга е издадена уште кога била во основно училиште. Нејзините песни се дел од неколку зборници. За себе вели дека е уметничка душа која инспирацијата за поезијата ја наоѓа во сопствениот живот.

 

Прочитајте повеќе од истата авторка овде.

 

 

One thought on “ХЕРОЈ НА НЕВРЕМЕТО – Дијана Крстевска

  1. Od mali noze pochna da pisuva i sekogas vo nejziniot život imaše inspiracija za pišuvanje i želba no nikogaš ne beše slobodna za da može da se eksponira nadvor od nejziniot sopstven duh i život.No nikogas ne e kasno za se što se umee i saka!

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *