НАДЕЖ – Митра Дупчинова

 

„Ако надежта најде свој дом

длабоко во твоето срце,

тогаш најсреќен треба да си.

Најбогат си,

надежта е богатство кое не се купува.

Таа со себе ќе ги донесе

здравјето, среќата, љубовта.

Не постои пазар

на кој се

продава надеж и сите нешта

што со себе таа ни ги носи.“

 

Повеќе од истата авторка овде. 

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *