Categories
Интервјуа Кариера Магазин

Котелец по котелец, до совршенство, кое мами безброј детски насмевки! 😊

Драги Инспиратиффци,

Со својот талент и енергија која зрачи од секое нејзино дело, денеска, КристинаКоколанска ги разубавува страниците на нашиот магазин. Мултиталентирана девојка која секоја замисла ја претвора во реалност. Баш така, во букввална смисла. Може да претпоставите колку супер е кога омилениот ТВ лик се претвора во ваш омилен додаток? Сè уште не ? Значи во вистинско време ве запознаваме со Кристина, нашата денешна гостинка. Кристина со нејзините вешти раце, користејќи ја јапонската техника за плетење Амигуруми, создава уметност која им причинува незамислива радост на нашите најмили и најсакани.

Categories
Интервјуа Магазин Разговори за мода и убавина

Девојката со златни раце Јасмина Смилевска Зеќовиќ

Потрагата по креативци не доведе до Јасмина Смилевска Зеќовиќ, девојката со златни раце. Разгледувајќи ја нејзината ризница од преубави изработки, човек останува занемен. Ретки се оние што го заслужуваат епитетот девојка со златни раце , но Јасмина дефинитивно е една од нив.