Categories
Дом и Декор Интервјуа

За цвеќето и неговата убавина со Сузана Крстевска

Цвеќињата ни помагаат да се чуствуваме подобро, тие се сонце, храна и лек за душата затоа да бидеме градинари на нашиот дух кои знаат дека без темнина ништо не се раѓа но и дека без светлина ништо не процветува.

Драги наши инспиратиффци, овие мисли се само увертира во разговорот со Сузана Крстевска од Свети Николе, долгогодишен одгледувач на цвеќиња.

Categories
Интервјуа Магазин Разговори за мода и убавина

Девојката со златни раце Јасмина Смилевска Зеќовиќ

Потрагата по креативци не доведе до Јасмина Смилевска Зеќовиќ, девојката со златни раце. Разгледувајќи ја нејзината ризница од преубави изработки, човек останува занемен. Ретки се оние што го заслужуваат епитетот девојка со златни раце , но Јасмина дефинитивно е една од нив.