Приказни од длабочините на морето, раскажани преку мозаиците од школки на Митра Дупчинова

Митра Дупчинова е жена чија страст за создавање убавина нема граници. Со вешти раце и креативен…

Хобито може не ми носи леб за да ме храни, ама ми ја храни душата!-Филип Петровски

Во клубот на креативци денес наш гостин е Филип Петровски. Филип го знаеме како бренд амбасадор…

Виртуелна прошетка низ Етно Музеј на Oтворено, Куклиш

Ако постои човек кој е буквален синоним на епитетот чувар на традицијата, тоа без сомнение е…

Фузија на убавото и корисното-овошните букети на Луција🌸🍓

Драги Инспиратиффци, денеска ви претставуваме една исклучителна талентирана и креативна девојка, прекрасната Луција Србакова. Се прашувате…

Интервју со младата пијанистка Јулијана Јанев

Млада и успешна, девојка која што од мали нозе напорно работи и цврсто чекори кон остварувањето…

Успешна жена во „машки свет”

Во месецот кога најмногу се зборува за родовата еднаквост и можностите на жената да биде се…